Annons
Nyheter

Ensam man sköt männen i Landskrona

Det var en man i 20-årsåldern som ensam sköt de två männen vid skottdramat i Landskrona tidigt på söndagsmorgonen. Han avfyrade ett tiotal skott med pistol innan han försvann från platsen.
Nyheter • Publicerad 24 juni 2002

Tillståndet för de skadade är allvarligt men relativt stabilt. De båda männen, 23 och 24 år gamla, träffades bland annat i huvudet och opererades på söndagen på Universitetssjukhuset i Lund för omfattande skottskador. Båda är djupt medvetslösa och vårdas i respirator. De närmaste dagarna är avgörande för hur utgången blir, säger Peter Siesjö på neurokirurgen till TT. Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt för skottdramat som utspelades i korsningen av Regeringsgatan och Sankt Olofsgatan i centrala Landskrona. Men genom teknisk undersökning och vittnesuppgifter vet polisen nu att tre bilar varit inblandade i skottdramat och att det var en kortväxt man, mellan 20 och 25 år, som ensam avfyrade skotten. - Men än så länge känner vi inte hans identitet, säger Charley Nilsson, presstalesman hos polisen i nordvästra Skåne. Strax före skottlossningen stod tre bilar efter varandra på Sankt Olofsgatan. Främst stod en röd sportbil med svart sufflett, därefter en mörk bil och sist den silverfärgade Mercedes där 24-åringen senare hittades skottskadad. 23-åringen steg ur sportbilen samtidigt som gärningsmannen steg ur den mellersta bilen. De två började munhuggas. Den okände tog sedan fram en pistol och sköt 23-åringen på nära håll, säger Nilsson. Strax efter skottet lämnade den röda sportbilen hastigt platsen. När även Mercedesen började köra därifrån öppnade gärningsmannen eld på nytt och träffade den 24-årige föraren. - Sex skott träffade bilen och flera av dem träffade föraren, säger Nilsson. Gärningsmannen återvände därefter till sin mörka bil där han släppte pistolen ifrån sig på marken, steg in på passagerarsidan och försvann snabbt från brottsplatsen. Enligt polisen har totalt ett tiotal skott avlossats. Två pistoler hittades. Den ena tillhörde sannolikt 23-åringen. Denne är bosatt i Landskrona. Den skadade 24-åringen hör hemma i Nederländerna. Inga gripanden har gjorts ännu. Vi letar bland annat efter personer som vet något om den röda sportbilen. Samtidigt pågår en kartläggning av personer i de skadades bekantskapskrets och förhör med dessa. Förutom de två skadade måste enligt polisen ytterligare minst tre personer varit inblandade i skottdramat, däribland föraren i sportbilen och föraren i gärningsmannens flyktbil.

Anna Maria Erling anna.maria.erling@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons