Annons
Nyheter

Enklare färdtjänst inom Skåne

Den som behöver färdtjänst inom Skåne ska inte längre behöva söka tillstånd för varje enskild resa. Det föreslår omsorgsförvaltningen i sitt förslag till riktlinjer för riksfärdtjänst inom Skåne.
Nyheter • Publicerad 3 maj 2004

Normalt måste en färdtjänstresenär vara ute i god tid. För en resa utanför den egna kommunen krävs en ansökan minst tio dagar före önskad avfärd. Acceptabelt vid längre resor, men en onödig inskränkning när det gäller resor inom Skåne, menar omsorgsförvaltningen som tillsammans med Skånetrafiken, Samres, Kommunala Handikapprådet (KHR) och Kommunala Pensionärsrådet (KRP) lägger fram ett förslag på riktlinjer för färdtjänst inom Skåne. Förslaget till omsorgsnämnden är att den som är berättigad till färdtjänst ska kunna få ett tillstånd för riksfärdtjänst inom Skåne för upp till ett år. Text: Eva Emmelin

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons