Annons
Nyheter

En ihjälskjuten på kafé

En man sköts ihjäl och två män skottskadades i ett industriområde i Malmö på annandagskvällen. Personen som sköt bar en Halloweenmask.
Nyheter • Publicerad 27 december 2011

Polisen fick klockan 19.45 in larm om skottlossning på Västanforsvägen i Malmö. Tre män, i åldrarna 25–30 år, hittades skottskadade. Svårast skadad var en man strax under 30 år.

– Man påbörjade hjärt- och lungräddning på platsen, men personen avled, säger Helena Ralmark, informatör vid Malmöpolisen, till TT.

Annons

De andra två männen fick lindriga skador i handen respektive benet.

Omkring 15 personer blev vittnen till skjutningen. Vittnena beskrev vapnet som "pistolliknande" och att gärningsmannen var maskerad.

– Personen var maskerad med något liknande en Halloweenmask, en mask som liknade en äldre mans ansikte, säger Ralmark.

Drygt två timmar senare hade polisen fortfarande inte gripit någon och hade ingen misstänkt. De tre offren är alla kända av polisen sedan tidigare för flera olika typer av brott.

I lokalen driver en förening – oklart vilken typ – något slags kaféverksamhet, enligt Ralmark.

Västanforsvägen går genom ett mindre industriområde och är en parallellgata till den stökiga Norra Grängesbergsgatan där polisen tidigare har slagit till mot flera svartklubbar.

Martin Strandberg
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons