Annons
Nyheter

En död vid skottdrama i Nyköping

En man dödades vid ett skottdrama på onsdagen på järnvägsstationen i Nyköping. En 27-årig man greps strax efteråt misstänkt för mord.
Nyheter • Publicerad 14 februari 2007

Strax efter halv nio, mitt i morgonrusningen, sköts en man till döds på perrongen på järnvägsstationen i Nyköping. Många människor vistades på stationen och när skottet föll flydde många i panik från perrongen.

Gärningsmannen, en 27-åring som tidigare inte är känd av polisen, försvann snabbt mot lasarettet där han greps odramatiskt efter en stund.

Annons

– Mannen erkände omedelbart. Vi har ännu inte hört honom närmare och har därför inget motiv till händelsen, säger kommissarie Svante Melin till TT.

Enligt Melin sköts mannen med ett hagelgevär. Han är inte identifierad.

– Vi koncentrerar oss nu främst på att höra vittnen och ge dem den hjälp de kan behöva, tillägger han.

Kommunens krisgrupp har kallats in men några timmar efter skottlossningen hade ännu ingen bett om hjälp.

– Vi har inte fått någon sådan förfrågan. Ett telefonnummer till krisgruppen kommer dock att läggas ut på kommunens hemsida, säger Björn Åkerberg, ansvarig för krisgruppen. (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons