Annons
Nyheter

Elva anhållna i bordellhärva

Elva personer har anhållits efter ett stort tillslag mot flera bordeller i Storstockholm. Polisen räknar med fler gripanden.
Nyheter • Publicerad 28 november 2005

Sju av de gripna är misstänkta för koppleri eller grovt koppleri. Dessutom är fyra personer anhållna misstänkta för grovt bedrägeri.

En stor polisstyrka slog till mot flera bordeller i Storstockholm och grep 14 personer tidigt i söndags morse.

Annons

Tillslaget skedde samtidigt mot elva olika adresser. Polisen har spanat mot ligan sedan i oktober. Ligan har varit mycket välorganiserad och sexhandel har bedrivits på flera adresser, bland annat på Östermalm och i Bromma i västra Stockholm. – Som det ser ut nu kommer troligen fler personer att gripas, säger kommissarie Greger Casselborg till TT.

Han säger att det även kan bli aktuellt med gripanden av sexköpare.

Via annonser på eskortsidor på internet raggades kunderna till bordellerna.

Kvinnorna har flyttats mellan de olika lägenheterna.

Två kvinnor som greps vid tillslaget släpptes senare och fördes till skyddat boende.

Samtliga inblandade, de prostituerade och de misstänkta hallickarna, kommer från östra Europa. Polisen vet ännu inte åldern på kvinnorna.

– Vi har fortfarande inte lyckats fastställa identiteten på dem, säger Greger Casselborg, som ledde söndagens tillslag. Polisen har den senaste tiden lyckats nysta upp en rad bordellhärvor på olika platser i landet. På måndagen inleddes rättegången mot en 34-årig kvinna som har drivit en omfattande sexhandel i en lägenhet i Norsborg i södra Stockholm. I bordellen prostituerade sig till och från 13 unga ryska kvinnor.

Greger Casselborg vet inte om bordellverksamheten har ökat de senaste åren.

– Det är svårt att säga. Efter att sexköpslagen infördes ser vi att prostitutionen har flyttat inomhus, till lägenheter och hotell. Och så länge det finns en marknad med sexköpare så ser många en möjlighet att tjäna pengar. Det är också lättare att röra sig över gränserna. (TT)

Dan Skeppe

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons