Annons
Nyheter

Eldningsförbud på flera platser i Skåne

Det varma och soliga vädret som medför hög brandrisk i skog och mark. Räddningstjänsten på flera hål i skåne har därför utfärdat eldningsförbud.
Nyheter • Publicerad 15 juli 2002

Bland andra beslöt räddningstjänsten i Kristianstad på måndagen om ett totalt eldningsförbud i hela nordöstra Skåne. Förbudet omfattar Kristianstads, Bromölla, Hässleholms, Östra Göinge, Osby och Perstorps kommuner Det kan, enlogt SMHI, snart bli aktuellt med förbud i fler områden. Prognoserna för brandfara görs av SMHI och baseras på fuktighet i mark och vegetation. Risken för brand graderas sedan på en femgradig skala som räddningstjänsten i respektive kommun tar ställning till. - SMHI anser att det i stora delar av Skåne råder stor eller mycket stor brandrisk och då blir det eldningsförbud direkt, säger brandingenjör Anders Nählstedt vid räddningstjänsten Skåne Nordost till TT. Text: Lennart Svenezon

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons