Annons
Nyheter

E 65 åter öppen efter olycka

(Uppdaterad 14.50) Nu är E 65 åter öppen för trafik i båda riktningarna. Orsaken till avstängningen - som pågått hela förmiddagen fram till 14.30 - är att en lastbil med tre sopcontainrar vält och att soporna spreds över vägen.
Nyheter • Publicerad 11 juli 2003
Uppröjningen av soporna och en läckande dieseltank fördröjer saneringen efter olyckan. Bild: Bass Nilsson
Uppröjningen av soporna och en läckande dieseltank fördröjer saneringen efter olyckan. Bild: Bass NilssonFoto: 

Räddningsarbetet har försenats på grund av att 200 liter diesel rann ut från lastbilen och räddningstjänsten har därför varit tvungen att gräva bort sand och grus i vägrenen som man ersatt med fyllnadsmassor. Det var tidigt på fredagsmorgonen som lastbil lastad med tre containrar fulla med sopor körde av E 65 i höjd med Fars Hatt. Europavägen stängdes av i båda riktningarna och trafiken har under förmiddagen fått dirigeras om via Hylteberga. Bilder: Bass Nilsson Lastbilen rev ner mitträcket en längre sträcka innan föraren lyckades få stopp på ekipaget i diket. Vägverket har under förmiddagen varit på plats och lagat räcket som var nedrivet 200 meter. Orsaken till olyckan är okänd men klart är att lastbilen har kommit ut i kanten och att föraren när han försökte räta ut bilen kört in i mitträcket. Därefter har han sladdat ned i vägkanten. Enligt uppgift från polisen skadades lastbilsföraren lindrigt och fördes med ambulans till sjukhus.

Karin Jansson karin.jansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons