Annons
Nyheter

Dyrt vin billigare i Sverige

Danskar kan göra en hacka på att göra sina vininköp i Sverige i stället för i Danmark. Åtminstone om det gäller de lite dyrare sorterna. Den rekommendationen lämnar Jyllands-Posten och den danska nättidningen Bornholm.nu
Nyheter • Publicerad 3 februari 2003

De danska tidningarna nämner det italienska rödvinet Sassicia som exempel på vinfynd. I Danmark betingar vinet ett pris på närmare 1 300 kronor. Samma flaska kostar 644 danska kronor på det svenska Systembolaget. - Grunden till den store prisskillnaden är att vi har duktiga uppköpar som köper upp stora mängder. Dessutom är vår målsättning inte att tjäna så mycket pengar som möjligt. Vi försöker förena valfrihet med social välfärd, säger Björn Rydberg, presschef hos Systembolaget, till Jyllands-Posten. Däremot varna Jyllands-Posten sina danska läsare för att köpa billiga viner i Sverige. Flera viner man kan köpa i matvarubutikerna i Danmark för omkring 50-60 danska kronor kostar ofta mer i Sverige.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons