Annons
Nyheter

Dyrare parkera fel

Det kan bli dyrare att parkera fel. Möjligheten har öppnat sig efter att regeringen beslutat höja avgiftstaket för kommunerna. Beslutet innebär att det högsta belopp som kan dömas ut har har höjts från 700 kronor till 1 000 kronor.
Nyheter • Publicerad 7 april 2004

- Genom ändringen anpassas det högsta beloppet till den förändring i konsumentprisindex som skett sedan beloppet senast justerades år 1994, säger infrastrukturminister Ulrica Messing i en kommentar. Det är i dag ett tiotal kommuner - främst i storstadsregionerna - som har föreskrivit en felparkeringsavgift om 700 kronor för de allvarligaste felparkeringsförseelserna. Till dessa förseelser räknas att parkera i kollektivkörfält, att parkera för nära en vägkorsning eller ett övergångsställe och att parkera på en parkeringsplats reserverad för rörelsehindrade utan att ha erforderligt tillstånd.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons