Annons
Nyheter

Dykningar planeras vid sjunken fiskebåt

Kustbevakningen planerar att under måndagen genomföra dykningar vid den fiskebåt som sjönk utanför Mälarhusen i början av den här månaden.
Nyheter • Publicerad 13 februari 2009
Anders Paulsen på Sjöräddningen visar upp den nödflotte som den 58-årige mannen använde när hans fiskebåt började sjunka. Flotten sjönk efter en timme. Därefter fick mannen simma en timme för att nå land. Arkivbild: Thorsten Persson
Anders Paulsen på Sjöräddningen visar upp den nödflotte som den 58-årige mannen använde när hans fiskebåt började sjunka. Flotten sjönk efter en timme. Därefter fick mannen simma en timme för att nå land. Arkivbild: Thorsten PerssonFoto: 

Ombord på fartyget finns mellan 2 500 och 3 000 liter dieselolja. Efter att Kustbevakningens dykare tittat närmare på vraket avgörs om fartyget ska tömmas på den miljöfarliga oljan eller inte.

De överflygningar som Kustbevakningen genomfört visar att fartyget hittills inte läckt några större mängder drivmedel.

En eventuell bärgning av haveristen, som ligger på tio till tolv meters djup 1,5 nautisk mil utanför kusten, avgörs först efter att Kustbevakningen tagit ställning till risken för oljeläckage.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Robert Jönson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons