Nyheter

Domkapitlet avskriver anmälan mot kyrkoherden

Den kyrkoherde i Skåne som påstås ha bjudit personal på sprit under arbetstid kan andas ut. Domkapitlet i Lund anser att anklagelserna är grundlösa och har beslutat avskriva anmälan mot kyrkoherden.
Nyheter • Publicerad 12 oktober 2005

Anmälaren påstod att kyrkoherden bjudit anställda på sprit vid minst tre tillfällen mellan december 2001 och september 2002. Efter förtäringen återgick de anställda till sina arbetsuppgifter, enligt anmälaren.

Kyrkoherden har till både Allehanda och biskop Christina Odenberg förnekat att det förekommit alkohol under arbetstid. Till biskopen har kyrkoherden sagt att man vid något tillfälle druckit sprit i kyrkoherdens bostad. Detta ska ha skett efter arbetstid i samband med att kyrkoherden bjudit anställda på mat.

Stiftskansliet har sökt den person som anmält kyrkoherden men inte lyckats hitta denne i kyrkobokföringen. Domkapitlet betraktar därför anmälaren som anonym. "Eftersom det saknas anledning att ifrågasätta kyrkoherdens uppgifter om vad som förekommit bör ärendet avskrivas", skriver domkapitlet i beslutet.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.