Annons
Nyheter

Dömd för hot mot länsstyrelsen

Den 48-årige man från Helsingborg som två gånger med två dagars mellanrum ringde och framförde hotelser mot handläggare av körkortsärenden på länsstyrelsens trafikfunktion i Kristianstad har nu dömts till skyddstillsyn.
Nyheter • Publicerad 29 januari 2003

En liten sinnesundersökning utmynnade i bedömningen att mannen vid tidpunkten för brotten i somras led av en allvarlig psykisk störning. Därför fick han inte dömas till fängelse, även om tingsrätten ser allvarligt på hotelserna. Mannen medger att han första gången via en frivårdsinspektör i Helsingborg och andra gången via en växeltelefonist på länsstyrelsen i Malmö uttalat hot mot handläggarna. - Men jag menade inget allvarligt med det, utan var bara irriterad och rent ut sagt förbannad och förtvivlad för att jag fått körkortsindragningen förlängd, förklarade mannen i rätten. Tingsrätten anser dock att hotelserna är av sådan karaktär och så allvarliga att måste förstått att de skulle vidarebefordras till de berörda och att dessa hade anledning att bli rädda. Mannen uppgav i ett polisförhör efter första telefonsamtalet att han tänkt köra till Kristianstad, men att det inte gick därför att batteriet på hans egen bil var slut och att han inte kunde hyra en bil, eftersom han ju saknade körkort. - Men även om jag hade kommit iväg hade jag nog lugnat ner mig och vänt efter halva vägen, hävdar han. Text: Lennart Svenezon

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons