Annons
Nyheter

Dom i sikte i 19-miljonersprocess

Den muntliga delen av processen mellan Plastikkirurgicentrum, PKC, i Malmö och Region Skåne har nu inletts vid Kristianstads tingsrätt. PKC kräver Region Skåne på 19 miljoner kronor för att man gick miste om den upphandling av bröstreduktionsplastik som regionen inbjöd till hösten 2001.
Nyheter • Publicerad 25 april 2003

Upphandlingen gick till Citadellkliniken i Landskrona. Deras anbud var på 25575 kronor per operation, mot 29000 kronor från PKC. Dessutom bedömdes Citadellkliniken som överlägsen vad gällde säkerheten för patienterna genom närheten till akutresurser dygnet runt på Landskrona sjukhus. PKC hävdar att man förlorade upphandlingen på kravet att verksamheten måste bedrivas inom Mellersta Skånes Sjukvårdsdistrikt och att Region Skåne genom att ställa det kravet brutit mot bestämmelsen om affärsmässighet vid upphandling. Vid den första muntliga förberedelsen inför tingsrätten diskuterade parterna möjligheten till en mellandom för att förenkla processen och begränsa rättegångskostnaderna. Mellandomen ska ta sikte på om kravet på lokalisering inom Mellersta Skånes Sjukvårdsdistrikt stred mot kravet på en affärsmässig upphandling. Utgången av en mellandom avgör sedan om processen ska läggas ner, fortsätta eller om parterna kan närma sig en förlikningom beloppet. Text: Lennart Svenezon

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons