Annons
Nyheter

Död kropp hittad i skånsk skog

Skogsvandrare hittade en död kropp i Bokskogen utanför Svedala på söndagskvällen. Polisen hanterar dödsfallet som misstänkt, men rubricerar det inte ännu som ett mord.
Nyheter • Publicerad 8 juni 2009

Det var vid 21-tiden på söndagen som privatpersoner hittade den döda kroppen söder om Enighetshusen i västra delen av Bokskogen och kallade på polis. När en polispatrull konstaterat att fyndet var äkta spärrades platsen av och brottsplatsundersökarna, polisens tekniker, tillkallades.

– Det är för tidigt att säga något om hur personen dött, vi måste vänta på resultatet av undersökningen, sa Anders Olsson, inre befäl i polisområde Södra Skåne, strax före midnatt.

Annons

Lika osäkert var det enligt honom hur länge kroppen legat på platsen. Men i natt riggade polisteknikerna upp lampor för att kunna börja sina undersökningar direkt. Och ju färskare dödsfallet verkar, desto viktigare med en snabb undersökning av marken i jakt på spår.

– Teknikerna kommer att hålla på minst i flera timmar till, sa länsvakthavande polisbefäl Martin Carlsson vid midnatt.

När dödsorsaken inte är uppenbar hanterar polisen ett likfynd som alltigenom misstänkt. Därmed görs större avspärrningar av platsen än annars och närområdet undersöks noggrant. Kroppen var vid ett första påseende inte illa åtgången.

– Det finns inget som uppenbart talar för att det är mord, men heller inget som säger att det gått till på något annat sätt. Därför avvaktar vi med brottsrubriceringen tills vi vet mer, förklarade Martin Carlsson.

Vad som talar emot att det är ett olycksfall är att kroppen låg delvis gömd under grenar och kvistar.

– Det finns alltid en lista med försvunna att jämföra med, men då måste vi veta detaljer om hur personen ser ut, säger Anders Olsson.

Polisen har förhört den eller de som hittade liket, men söker fler vittnen som kan ha sett något som kan sättas i förbindelse med likfyndet, hur ovidkommande det än verkar.

Under natten mot måndag har polisen inte lämnat några nya uppgifter om den döda personen. Man vill inte berätta om det är en man eller en kvinna.

- Vi kommer att fortsätta med den tekniska undersökningen på förmiddagen, säger länsvakthavande polisbefäl Martin Carlsson.

Joakim Palmkvist och Annica Breannder
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons