Annons
Nyheter

Det kommer ju alltid fler resor....

Nyheter • Publicerad 8 september 2004
Robert Dahlström, Kulturredaktör
Robert Dahlström, KulturredaktörFoto: 

Jag är lite summ i dag. Märkligt ord det där förresten, summ. När man är summ är man inte deprimerad, inte olycklig, inte särskilt katastrofbenägen, inte ens ledsen utan mer lite vemodig, lite sorgsen så där. Det är ett vackert litet ord; summ, undrar var det kommer ifrån. Är det någon som vet?

Jo, som sagt, jag är lite summ eftersom jag egentligen inte alls skulle sitta här och skriva utan i stället sitta på en härlig uteservering ner i spanska Murcia och läppja på en sval öl. Men nu blev det så att jag fick ändra mina planer och så är det ibland här i livet. Inget att hänga läpp för men lite summ kan man ju få vara.

Annons

Jag funderar på det här hur man upplever att klara sig undan genom en slump eller just genom ändrade planer. Som om planet som skulle tagit mig till Murcia hade störtat och alla ombord gått åt. Hade jag blivit religiös? Eller bara överlycklig för att jag klarade mig? Nej, inte kan man vara glad över att överleva när andra inte gör det.

Nu har jag förstås noga kollat att "mitt" plan, som jag skulle åkt med i den gångna helgen, verkligen kom fram och det gjorde det. Utan problem.

Nej, det blir alltså inte fler resor till Spanien i år " men väl nästa år. Jag har två godbitar kvar i Spanien som jag ännu inte upplevt och det är Cordoba och Granada. Dit åker vi till våren, kanske i maj någon gång?

Men tro inte att jag ska sitta och kura på min kammare hela hösten och vintern för det. Nej, det blir förstås några turer och ni följer väl med som vanligt?

Först ska vi till bokmässan i Göteborg i slutet av denna månad och frottera oss med en hel del litterära kändisar och kollegor. Jag blir omedelbart på bättre humör bara jag tänker på att vi ska stå och hänga i baren på hotell Park Avenue och kanske prata med P C Jersild eller Henning Mankell eller någon annan tjusig typ.

Och lite längre fram på senhösten ska vi dra iväg till Berlin! Jag har förvisso varit på några av Berlins järnvägsstationer och passerat med bil men aldrig ägnat staden någon större uppmärksamhet. Nu är det dags!

Jag har nämligen fått ett stipendium för att studera konst och teater under några veckor och det ska bli väldigt trevligt. Det där med konst och teater är ju vida begrepp så vi ska nog få några trevliga stunder. Livets teater är ju aldrig fel att studera och ibland kan det ju vara en konst att bara leva.

Tänk, nu är jag in te alls summ längre!

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons