Nyheter

Delar av finansutskottet till Skåne

Nästa vecka besöker socialdemokraterna i finansutskottet Skåne under två dagar för att ta reda på hur länet lyckats skapa stark tillväxt.
Nyheter • Publicerad 31 oktober 2003

Sven-Erik Österberg (s) som är ordförande i finansutskottet ser Skåne som ett föredöme, eftersom länet hade en tillväxt på 2,7 procent under 2002. Dessutom pekar han på en rapport från Öresundsinstituttet som visar att Öresundsregionen står för 28 procent av den samlade dansk-svenska ekonomin. Under tisdagen den 4 november kommer socialdemokraterna att träffa kommunalrådet Kent Andersson i Malmö, diskutera möjligheter och hinder för integration i Öresundsregionen med Christer Olsson från Öresund Direkt, besöka invandrartäta Rosengård och träffa tullverkets regionchef Ulf Rolander. Under onsdagen kommer ledamöterna till Kristianstad, för att diskutera ekonomi och regional utveckling med regionstyrelsens ordförande Uno Aldegren (s).

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.