Annons
Nyheter

De ville kamma hem segern

För första gången var fyra Trelleborgselever från Söderslättsgymnasiets nystartade frisörutbildning med och kämpade om titeln i Skol-SM för frisörer. På fredagen var det Skånemästerskap på Frans Suell-gymnasiet i Malmö.
Nyheter • Publicerad 10 februari 2012
Nicole Anderberg och Emma Nilsson, i spegeln, var två av frisöreleverna från Trelleborg som tävlade i Skånemästerskapen på fredagen.
Nicole Anderberg och Emma Nilsson, i spegeln, var två av frisöreleverna från Trelleborg som tävlade i Skånemästerskapen på fredagen.Foto: Claes Nyberg
Denice Sjöstrand jobbar med permanentrullningen, där tävlingstiden var 60 minuter.
Denice Sjöstrand jobbar med permanentrullningen, där tävlingstiden var 60 minuter.Foto: 

Elever från Helsingborg, Malmö, Sjöbo, Lund och Trelleborg deltog i årets Skånemästerskap där framgångsrika tävlande kvalificerar sig till Skol-SM.

Någon pallplats blev det dock inte för Trelleborgstjejerna.

Annons

– Jag är ändå stolt över dem. De skötte sig jättebra och genomförde klippningarna precis som det var tänkt. För oss är det en seger att bara vara med och tävla. Vi har ju bara förstaårselever, säger deras lärare Susanne Halldén som tillsammans med resten av klassen spänt följde de fyra Trelleborgselevernas kamp med sax och kam.

– Det har varit jättekul att vara med på tävlingen. Klippningen gick bra för min del, men permanenten gick sisådär. Det är nog inte min grej, berättar Nicole Anderberg, en av de tävlande från Trelleborg.

Hon tycker inte att det varit särskilt nervöst att tävla.

– Men jag tvekar ändå till att vara med och tävla fler gånger. Det har gått jättemycket tid på skolan till att förbereda sig. Det har gått ut över annat som man vill göra, säger hon.

De fyra eleverna från Trelleborg som var med och tävlade var förutom Nicole Anderberg, Denice Sjöstrand, Emma Nilsson och Pia Berg.

– De som är med här får också var med i en stor hantverkstävling som ska hållas i Malmö Arena i maj, berättar Susanne Halldén.

Maria Sällberg
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons