Annons
Nyheter

De kriminella mc-gängen i sydöstra Skåne

Nyheter • Publicerad 15 november 2007

Under sommaren och hösten i år har de kriminella mc-gängens framfart i sydöstra Skåne uppmärksammats:

12 juni: Ett stort antal medlemmar i Outlaws-anhängarna Loyalty BFL kör upp med motorcyklar framför en villa i Sjöbo som tillhör en medlem i Red Devils, en undergrupp till Hells Angels. När polisen kommer dit är bråket över och ingen av de inblandade är intresserad av att prata. Polisen ser incidenten som ett försök från Outlaws att etablera sig i Sjöbo.

Annons

27 augusti: En maktkamp har startat mellan de kriminella mc-gängen i Skåne sedan Outlaws försöker komma in. Något som inte ses med blida ögon från konkurrenterna Hells Angels och Bandidos, som redan är etablerade i olika delar Skåne

13 september: Polisen berättar att det kriminella mc-gänget Outlaws finns i Sjöbo, Skurup, Simrishamn och Tomelilla

8 september: Outlaws klubbhus i Åtvidaberg i Östergötland sprängs. Efter sprängdådet får polisen indikationer på att Outlaws efter förhandlingar med de båda andra kriminella mc-grupperna bestämt sig för att lägga ner försöket att etablera sig i Sverige.

20 september: Outlawssupportrarna i Loyalty BFL hyr en lokal på Norregatan i Sjöbo. Under hösten har gruppen försökt att värva nya anhängare utanför skolorna som de sedan bjudit in till fester i lokalen, där det varit diskotek och serverats alkohol.

1 oktober: Outlaws i Skåne byter färger från svartvitt till rödgult och ansluter sig till Bandidos. Det gäller även undergruppen Loyalty BFL i Sjöbo.

3 oktober: Det står klart att Bandidos fått fäste i Sövestad där en undergrupp – ett prospect chapter – etablerats på Hill Bills Farm.

9 november: En man hotar Ystads Allehanda efter artiklar om Bandidos etablering i Sövestad.

13 november: Polisen har möte med politiker och kommunala tjänstemän i Ystad för att informera om och diskutera de kriminella mc-gängens verksamhet i kommunen. Tidigare har polisen haft ett liknande mötte med krögare i Ystad.

15 november: Polisen slår till i Sövestad och Sjöbo mot Bandidos och Loyalty BFL.

Källa: Trelleborgs och Ystads Allehanda

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons