Annons
Nyheter

Datorhaveri drabbar inte skatteåterbetalning

Ja, skatteåterbäringen kommer i nästa vecka. Trots det stora datorhaveri som Riksskatteverkets datorer drabbades av i måndags. Nu fungerar de som de ska igen.
Nyheter • Publicerad 3 december 2003

I måndags försvann plötsligt alla datafiler i programmen Word och Excel för knappt 3 000 handläggare på de sydsvenska skattemyndigheterna. Det var det så kallade K-biblioteket som försvann. I K-biblioteket ligger handläggarnas alla egna filer som de arbetar med. - Sedan i morse fungerar allt igen. Filerna är återfunna, säger Bengt Knutsson Hall, pressombud på Skattemyndigheten Skåne på onsdagen. Det har inte drabbat några skattskyldiga. Möjligen kan några besked försenas någon dag. Datorhaveriet, som är ett av de värsta som drabbat Riksskatteverket, inträffade i en server i Malmö. Just den servern har man haft problem med i flera veckor. Under måndagen och tisdagen befarade man på skattemyndigheten att informationen var ohjälpligt förlorad. Inte ens säkerhetskopiorna fungerade som de skulle. Men från och med onsdagsmorgonen ska allt fungera som vanligt igen.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons