Annons
Nyheter

Danskar låtsas flytta till Sverige

En stor del av de danskar som folkbokför sig i Sverige låter bli att flytta hit. Motivet är i stället att få lägre skatt och att kunna köpa bil billigare.
Nyheter • Publicerad 24 maj 2004

I annonser i dansk press saluförs svenska adresser för 1 500 kronor i månaden. Sådana annonser har bland annat förekommit i Berlingske Tidende och Urban Avis. Skatteverket började under hösten 2003 att kontrollera den danska inflyttningen närmare. Det har visat sig att en ungefär en tredjedel av de danskar som nyligen folkbokfört sig i Sverige inte flyttat hit, uppger Helene Hedebris, regionexpert för folkbokföringen på Skatteverket i Malmö, för Sveriges Radio Halland. De adresser som utannonseras är oftast c/o-adresser till små lägenheter som vanligen ägs av danskar. Adresserna finns främst i Skåne, men i takt med att granskningen hårdnar där, flyttar problemet längre norrut, enligt Hedebris.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons