Annons
Nyheter

Danska protest mot hundregler

Fastlandsboende danskar med sommaradress på Bornholm protesterar nu mot nya regler för införseln i Sverige av hund och katt. Det rapporterar TV2 Bornholm.
Nyheter • Publicerad 13 juni 2002

Reglerna går enligt den danska TV-kanalen ut på att husdjuren före resan genom Skåne ska kontrolleras och medicineras av svensk veterinär. Uppehåller sig djuret dessutom utanför de svenska gränserna i mer än tio dagar ska en ny undersökning göras på vägen från Bornholm, genom Skåne och tillbaka till det danska fastlandet. - Det är fullständigt orimligt att medicinera friska djur. Vi har i förväg skrivit en försäkran om att hunden inte kommer lämna bilen, säger Peter Strom, Ramløse på Nordsjällan till TV2 Bornholm. Danskarna är också upprörda över det pris för veterinärundersökningen som de måste betala. Två medicinering kostar enligt uppgift närmare 500 kronor.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons