Annons
Nyheter

Dansk sprit slår ut Systempersonal

Nu börjar de låga danska spritpriserna att slå mot Systembolagets personal. På tisdagen startar de första förhandlingarna om uppsägningar. Helsingborg drabbas först.
Nyheter • Publicerad 9 mars 2004

I Helsingborg finns fyra Systembutiker. Hur många anställda som berörs av neddragningar vill dock varken arbetsgivaren eller tjänstemannaförbundet TCO avslöja, skriver Sydsvenska Dagbladet. Försäljningen av alkohol har rasat efter danskarnas kraftiga avgiftssänkning på starksprit i oktober förra året och EU:s mer generösa införselregler för privatpersoner som trädde i kraft vid årsskiftet. De senaste redovisade siffrorna från Systembolaget talar om en 14-procentig försäljningsminskning i södra Sverige och en minskning med 16 procent i Skåne. Under februari, vars siffror ännu inte har redovisats, fortsatte alkoholförsäljningen att minska.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons