Annons
Nyheter

Dansk polis jagar svensk rymling

En av Kumlarymlingarna jagas i Danmark, uppgav danska medier på torsdagen. En passagerare på färjan Helsingborg-Helsingör trodde sig ha känt igen en av de efterlysta brottslingarna.
Nyheter • Publicerad 22 januari 2004

Mannen sågs stiga in i en svart Volvo kombi, varefter vittnet kontaktade polisen. Polisen i Köpenhamn bekräftar uppgifterna och efter tipset sattes vägspärrar upp vid bron över Stora Bält och färjeläget i Rödbyhamn. Vid en tidpunkt var polisen säker på att Volvon passerat Färöbron mellan Själland och Falster. Passagerarna visade sig dock vara två svenska kvinnor som inte hade något att göra med den efterlyste. Anders Frantzén vid rikskriminalpolisen säger att de tre rymlingarna är efterlysta inom hela Schengenområdet. - Men vi har inga spår efter dem och har inte fått någon information om att de skulle jagas eller synts till i Danmark. Situationen är som tidigare - de kan befinna sig var som helst, säger Anders Frantzén. - Rymningen och jakten på rymlingarna ska tas upp i tv-programmet Efterlyst i TV3 som sänds under torsdagskvällen. Vi hoppas att det kan ge något. De tre rymlingarna avvek från Kumlaanstalten i söndags i samband med en uppseendeväckande fritagningsaktion. Trion avtjänade långvariga fängelsestraff för grova rån och narkotikabrott. De betraktas som farliga.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons