Annons
Nyheter

Comhem-avbrott granskas av PTS

Tisdagskvällens driftstörningar på Comhems nät, som drabbade hundratusentals kunder med avbrott på tv, bredband och ip-telefoni, ska granskas av kommunikationsmyndigheten PTS.
Nyheter • Publicerad 6 maj 2009

- Om det är så att 500 000 kunder är drabbade under ett par timmar här på kvällen så är det ju ett ovanligt stort avbrott, säger Anders Johansson, chef vid avdelningen för nätsäkerhet, till Sveriges Radios Ekot.

Enligt Comhem var det ett strömavbrott vid 20-tiden på kvällen som slog ut den centrala funktionen som distribuerar företagets tjänster. Efter två timmar var tv-tjänsterna i gång i hela landet.

Annons

- Sedan klockan 23 så fungerar även bredband och ip-telefoni för våra kunder, sade Maria Stråhle, pressansvarig till Comhem.

Tomas Franzén, vd för Comhem, säger till SVT:s Rapport att det inte är acceptabelt att ett strömavbrott drabbar hela nätet och att man ska se över säkerhetssystemet.

- Vi måste nu få en chans att utreda situationen, nu vi har satsat all kraft på att få upp tjänsterna, det har varit vår prioritet 1.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons