Annons
Nyheter

Claes Block ny ordförande i LO Skåne

Vid LO-distriktet i Skånes årssammanträde i helgen avtackades ordförande Inger Jarl Beck efter tio år på posten. Jarl Beck valdes i höstas in i riksdagen.
Nyheter • Publicerad 7 april 2003

- Det gick inte att kombinera. Som riksdagsman är jag i Stockholm tisdag, onsdag, torsdag och jag tycker att LO:s medlemmar har rätt till en ordförande som har tid för sitt arbete, säger hon till Kristianstadsbladet på söndagen. Trots att beslutet att avgå var hennes eget kände hon sig vemodig när stämman avtackat henne. Enda nominerade till ny ordförande var Claes Block, som också valdes till posten. Han kommer senast från Kommunalarbetarförbundet i Lund. Vid sammanträdet riktade LO Skåne kritik mot Danmark och uppmanade dem att genast avbryta sitt deltagande i kriget mot Irak. LO Skåne uttalade sig också om den budgetproposition som regeringen lägger fram den 15 april. - LO Skåne ställer inte upp på försämringar i välfärdssystemet. Vi motsätter oss bland annat försämringar i arbetslöshetskassan och en eventuell ändring av sjukpenningen, säger Inger Jarl Beck. Text: Eva Emmelin

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons