Nyheter

Chock och sorg på Ystads teater

Johanna Sällströms gjorde sin sista roll på Ystads teater. Hennes bortgång kom som en chock för hennes närmaste medarbetare på teatern och saknaden efter henne är stor.
Nyheter • Publicerad 15 februari 2007

- Jag är chockad och ledsen. Jag har inga ord... Jag känner bara kärlek, säger en djupt bedrövad Theresé Willstedt, regissör på Teatrum Teaterprodutkion vid Ystads teater.

Theresé Willstedt regisserade Tjechovs "Måsen" på Ystads teater hösten 2006 och därmed också Johanna Sällström i hennes sista roll. Theresé Willstedt stod Johanna Sällström nära även utanför scenen och saknaden är stor.

- Hon var på alla sätt och vis den vackraste, säger Theresé Willstedt.

Förstämningen på Ystads teater är stor efter besked om hennes bortgång. Josefin Tengblad, producent, vid teatern menar att tankarna hos alla på teatern är hos familjen.

- Johanna var den vackraste och mest begåvade person jag träffat i hela mitt liv. Det tomrum som finns i mitt hjärta kommer aldrig att fyllas av något annat, säger hon.

Peter Larsson, verkställande direktör på Ystads teater, fick det tragiska beskedet av en av sina medarbetare på onsdagsmorgonen. Inte heller hans sorg över Johanns Sällströms bortgång går att ta fel på.

- Det är inte sant, tänkte jag. De kom som en chock och det är mycket sorgligt. Man vet ju inte riktigt vad som hänt. Hon var en mycket skicklig skådespelerska och en mycket trevlig och sympatisk person, säger han.

I föreställningen Tjechovs "Måsen" spelade Johanna Sällström den unga skådespelartalangen Nina. Av olika skäl genomförde hon dock inte alla föreställningarna.

Robert Jönson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.