Nyheter

Chef hotad efter husockupationer

Chefen för Lundafastigheter skyddas sedan han tagit emot ett stort antal hot efter vågen av husockupationer i staden, säger närpolischefen Jörgen Nilsson i Lund.
Nyheter • Publicerad 12 november 2008

Fastighetschefen har också delvis blivit tvungen att byta arbetsuppgifter, skriver Sydsvenskan. Han började få hotfull e-post efter en husockupation som polisen upplöste tidigare i höstas. Han har också fått sitt namn uthängt på affischer i Lund tillsammans med hotfulla budskap.

- Det är fruktansvärt att vår personal utsätts för hot. Jag har bestämt att han inte längre ska jobba med de frågor som tangerar ockupationerna, säger chefen för serviceförvaltningen i Lund Per-Olov Järvegren till tidningen.

En ny incident inträffade på tisdagen när ett tiotal personer trängde in i serviceförvaltningens lokaler, sedan de ska ha tagit sig genom den kodlåsta dörren. Väl inne kröp de ner i sovsäckar i en korridor. Först efter tio minuters diskussion lämnade de lokalen. Två av dem återkom strax efteråt men tvingades iväg efter visst tumult vid ingången.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.