Annons
Nyheter

Chef frias från påföljd för trakasserier

Pliktverkets personalansvarsnämnd har valt att helt fria den chef på Pliktverket i Kristianstad, som tidigare i år anklagades för att vid fyra tillfällen ha trakasserat en kvinnlig underordnad sexuellt, vilket Kristianstadsbladet berättade om i en artikel i början av juni.
Nyheter • Publicerad 17 november 2003

Under internutredningen erkände mannen trakasserier vid två av tillfällena, men de ligger mer än två år tillbaka i tiden. Enligt lagen om offentlig anställning kan de därför inte leda till någon påföljd. Det hade dock de andra två tillfällena kunnat göra, eftersom de låg närmare i tiden, men dem nekade mannen å andra sidan till. Pliktverket gjorde då bedömningen att de inte kunde styrka trakasserierna vid de två senare tillfällena enbart genom att gå på kvinnans uppgifter. Därför valde de att fria honom helt. Kvinnan, som tidigare var delvis sjukskriven, uppges istället vara tjänstledig för studier i dag. Text: Peter Maunula

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons