Annons
Nyheter

Centerpartist polisanmäler Sverigedemokraterna

Bassem Nasr, som toppar centerpartiets riksdagslista för Malmö, har polisanmält Sverigedemokraterna för hets mot folkgrupp. Orsaken är det extremistiska partiets publicering av Muhammedkarikatyrer.
Nyheter • Publicerad 14 februari 2006

Sverigedemokratisk ungdom (SDU), en del av Sverigedemokraterna, publicerade den 1 februari danska Jyllands-Postens karikatyrer på sin hemsida och uppmanade andra ungdomsförbund och medier att göra samma sak. Sedan Säpo hört av sig plockade SDU bort bilderna.

"En av bilderna föreställer en man med arabiskt utseende som bär en bomb på huvudet. Bilden visar en schablonbild av araber och därmed anses de hysa missaktning mot den arabiska etniciteten och muslimer i Sverige. Bilderna är inte del av en teologisk diskussion utan är ett rasistiskt påhopp mot araber och muslimer", skriver Bassem Nasr i ett pressmeddelande.

Annons

Centerpartiet i Malmö stöder hans polisanmälan.

Sverigedemokraterna å sin sida uppmanade på tisdagen till en kampanj för stöd till danska arbetare. Syftet är att få folk att köpa danska varor för att mildra effekterna av köpbojkotten i Mellanöstern och på andra håll. (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons