Annons
Nyheter

Centern hastar inte med akutsjukvården

På onsdagen tog Region Skånes fullmäktige det verkligt första beslutet om inriktningen i framtidsvisionen Skånsk Livskraft - vård och hälsa. Men centern vill inte hasta om akutsjukvården.
Nyheter • Publicerad 19 juni 2003

- Centerpartiet tycker att materialet är ett utmärkt strategidokument. Men regionledningens förslag till beslut om akutsjukvården måste återremitteras, för vidare analys och beredning, sa centerns gruppledare Katarina Erlingson. Partiet vill ha en analys av de ekonomiska konsekvenserna, arbetsmijöfrågorna och joursamverkan med andra vårdenheter. Partiets medlemmar är rädda för att de stora möjligheter som Skånsk Livskraft erbjuder går förlorade om man slarvar med analys och genomförande av projekt. Hennes partikollega Lennart Nilsson från nordväst ville bland annat veta vilken akutvård invånarna i Ängelholm ska erbjudas. Folkpartiets Marita Sander -Schale konstaterade att enskilda partiers frågor är viktiga, men att de inte får förstöra färdriktningen i en framtidsprocess, där samtliga partier egentligen är överens, och där politikerna har stort stöd från invånare och personer i verksamheten, som fått vara med och påverka utformningen av närsjukvården, akutsjukvården och den planerade vården. Arbetet med den högspecialiserade vården återstår. Socialdemokraternas Ingrid Lennerwald påminde om att onsdagens beslut i fullmäktige är den första stationen på en lång resa. - Det handlar om mycket mer än vad som ska vara på ett speciellt ställe, sa hon. Och kristdemokraternas Berit Wirödal manade: - Vi måste hålla ihop. Nu går vi in i en fas där det visar sig om vi kan hålla ihop eller inte. Moderaternas Hans Wallmark kände lite oro, inte över orden i visionen Skånsk Livskraft. utan över den fas när orden övergår i handling de kommande åren. - Skånsk Livskraft får inte bli en kuliss som döljer ekonomiska sparprogram! Text: Gunilla Ingels 044-185500 gunilla.ingels@kristianstadsbladet.se

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons