Annons
Nyheter

Cancerbluff för att slippa fängelse

En kvinna var dömd till fängelse men ville slippa avtjäna straffet. Hon skrev därför själv ett läkarintyg om att hon hade cancer. Bluffen uppdagades och nu får hon sitta ytterligare två månader i fängelse.
Nyheter • Publicerad 17 juni 2013

En kvinna i Skåne var dömd till fängelse för grovt bedrägeri men ville slippa avtjäna straffet. Hon skrev därför själv ett läkarintyg och bad om nåd med motiveringen att hon bara hade tre till sex månader kvar att leva, skriver Metro.

Hon lyckades lura Kriminalvårdsstyrelsen men hos Försäkringskassan uppdagades bluffen. Hovrätten dömer henne nu till ytterligare två månaders fängelse. Den här gången för urkundsförfalskning.

Kvinnan medger att hon skrivit intyget och säger att hon aldrig suttit i fängelse och inte visste vad som väntade henne.

Martin Falkenby
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons