Annons
Nyheter

Calle Jonsson inför rätta på Rhodos

Nyheter • Publicerad 4 april 2005

Strax efter klockan nio på måndagsmorgonen fördes en samlad och sammanbiten Calle Jonsson in i rättssalen i domstolen vid Mandraki-hamnen i staden Rhodos. Då började till slut rättegången mot Jonsson, som är misstänkt för att ha försökt knivdöda en ung grekisk man på ön Kos sommaren 2001.

Rättssalen var fylld med Calles anhöriga, svenska journalister och en hel del nyfikna greker.

Annons

Under förmiddagen vittnade den man som skadades och som pekat ut Calle Jonsson som gärningsman. Han pressades hårt på sin historia av både Jonssons grekiske försvarare Vasilis Drossos och huvuddomaren, men pekade ändå ut Calle som den som ska ha anfallit honom. När mannen senare lämnade domstolsbyggnaden förklarade han att han inte ville tala med svenska medier om det här.

– Jag vet vad som hände och Gud vet vad som hände, sade han.

Mannen, som nu är 27 år, berättade ändå att han i dag arbetar som servitör i Thessaloniki, men att han inte har kunnat arbeta under tre år tidigare på grund av de psykiska besvär som han drabbades av efter överfallet. (TT:s utsände)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons