Nyheter

Bröllopsbesked välkomnas utomlands

I länder som Norge och Tyskland kastade sig medierna över nyheten att den svenska kronprinsessan nu äntligen ska få sin "fitnesstrainer", som tyska tidningar kallar den framtida prins Daniel.
Nyheter • Publicerad 24 februari 2009

Att Daniel Westling är en vanlig dödlig kunde ingen missa när världens medier på tisdagen spred beskedet om det stundande svenska bröllopet. I Spanien tituleras han "el empresario" (företagaren), tyskarna kallar honom "fitnesstrainer", och engelska medier förklarar att den blivande prinsen är en "35-year-old gym owner".

Nyhetsbyrån Associated Press tröstar i alla fall med att han i den engelskspråkiga världen snart kan presenteras som "Prince Daniel, Duke of Vastergotland".

Den franska nöjes- och kändissajten Pure People inledde tisdagens entusiastiska rapportering med att "den här gången är det något riktigt bra. . . prinsessan Victoria av Sverige får en make!"

Bland annat norska medier tar upp att de unga tu varit ihop länge innan bröllopsbeskedet kom. "Efter sju år sade Carl Gustaf till slut ja", utropar Dagbladet.

Norges kronprins Haakon, vars dotter Ingrid Alexandra har Victoria som gudmor, fick höra nyheten på skid-VM i Tjeckien.

- Å, det var jo hyggelig da, sade han, vars bröllop med Mette-Marit 2001 var det näst senaste tronföljarbröllopet i Norden, till nyhetsbyrån NTB:s utsände.

Victoria och Daniel kan även få tips från Danmarks kronprins Frederik, som gifte sig med sin Mary 2004.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.