Annons
Nyheter

Bro stänger E6 i helgen

En gång- och cykelbro ska lyftas på plats över E6 i helgen. Trafiken leds om vid Landskrona Södra och Lundåkra.
Nyheter • Publicerad 8 september 2011
Foto: 

Boende i Asmundtorp kan snart ta cykeln över bron istället för att ta sig via väg 17 när de vill åka in till Landskrona. I helgen lyfts den så kallade Knislingebron på plats strax söder om Landskrona Södra. Men innan bron är på plats kommer den att orsaka en del trafikstörningar på E6 under helgen 10-11 september.

Trafikverket bedömer att resan blir 15 minuter längre när trafiken på E6 leds om via Saxtorp och Norra Möinge. Endast en fil kommer att vara öppen i varje körriktningn där trafiken leds om. Risken för köbildning är därför stor. Dessutom ska bron köras i två delar från Knislinge norr om Kristianstad till Landskrona södra där den ska lyftas på plats. Transporten sker på lördagsmorgonen.

– Man får nog räkna med att trafiken i södergående riktning påverkas eftersom det är fråga om rätt stora ekipage, säger Henrik Bertheden, projektledare på Trafikverket.

Anna Josefsson
TA
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons