Nyheter

Brevkrav före revisors omplacering

Nyheter • Publicerad 19 mars 2007

En chef på länsstyrelsen i Malmö krävde att den internrevisor som i måndags avsattes från sin tjänst skulle omplaceras, annars hotade chefen med att säga upp sig. Kravet framfördes i ett brev från hennes advokat till landshövdingen Göran Tunhammar, skriver Sydsvenskan.

Den delen av brevet sekretessbelades, men tidningen har läst den. Dessförinnan förnekade dock Tunhammar enligt Sydsvenskan att brevet innehöll några förslag om hur situationen skulle lösas.

– Det får stå helt för hans (advokatens) del, säger Tunhammar när Sydsvenskan berättar att de känner till innehållet i den hemligstämplade delen av brevet från advokaten.

Han kallar innehållet "märkligt" och förnekar att kravet påverkat hans hantering av ärendet.

I revisorns oavslutade utredning kritiseras chefen för att bland annat ha haft lukrativa bisysslor. Förra fredagen förbjöds han att fortsätta granskningen och i måndags togs han bort från sin tjänst. Samtidigt hindrades han att lämna arbetsplatsen om han inte lämnade ifrån sig utredningsmaterialet. (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.