Annons
Nyheter

Brand i Skåneskola tros vara anlagd

En misstänkt anlagd brand på måndagskvällen förstörde stora delar av Killebäckskolan i Södra Sandby utanför Lund. Omkring 100 brandmän deltog i släckningsarbetet som fortsatte under tisdagen. Polisen hoppas kunna gripa gärningsmännen.
Nyheter • Publicerad 6 januari 2009

Lund. - Vi har en hel del att jobba på så jag tror att det kommer att lösa sig, säger Cecilia Qvarnström, biträdande inre befäl vid Lundapolisen.

Branden började strax före klockan tio på måndagskvällen på baksidan av skolan som är en enplansbyggnad byggd i L-form. Den spred sig sedan via fasad och vind.

Annons

Vindskonstruktionen med nivåskillnader och många utrymmen gjorde branden svårsläckt. Brandmän från 15 enheter kämpade i kylan under natten och först under tisdagsmorgonen var elden under kontroll.

En brandman skadades lindrigt under släckningsarbetet men i övrigt skadades ingen. En bit från skolan ligger en idrottshall där aktiviteter pågick, men den berördes inte direkt.

På tisdagseftermiddagen var ett 30-tal brandmän sysselsatta med eftersläckning.

- Det finns ingen risk för spridning till andra byggnader och vi kommer att trappa ner under kvällen, sade Daniel Gren, vakthavande brandingenjör på eftermiddagen.

Omkring 40 procent av byggnaden brann ner och resten rök-och brandskadades. Undervisningen skulle efter jullovet återupptas på torsdagen för de drygt 400 elever i årskurs 6-9 som går på skolan.

Skolan inrättade en krisledning med anledning av branden.

- Det är svårt med ersättningslokaler men jag tror att vi kan bedriva verksamheten igen på torsdag på olika håll, säger Anders Thorssell, rektor vid skolan.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons