Nyheter

Brand hos Bandidos i Malmö

En kraftig brand utbröt i Bandidos lokaler på Fortunavägen utanför Malmö vid middagstid på lördagen. Stundtals inträffade flera explosioner och boende i området fick evakueras.
Nyheter • Publicerad 5 juli 2014
Foto: 

De inledande avspärrningarna på runt 150 meter i vardera riktningarna visade sig vara för klent tilltagna när lågorna tog sig fram till gastuber inne i byggnaden, som också huserade en bilverkstad. Räddningstjänsten tvingades hastigt dra sig tillbaka för att inte träffas av omkringflygande bråte.

- Det är en massa gasflaskor och grejor som exploderar och det kommer saker flygande genom luften, sade Torbjörn Krokström, inre befäl vid räddningstjänsten Syd, vid 14-tiden.

Rökpelaren kunde ses från stora delar av Malmö och närboende uppmanades att hålla sig inne. Samtidigt evakuerades ett 20-tal personer som nu fått tillfälliga boenden av kommunen.

Branden startade troligen i Bandidos lokaler. Vad som orsakade den är oklart, men i nuläget finns det inget som tyder på att branden skulle vara anlagd.

- Men den är så omfattande att det här rubriceras som mordbrand, säger Lars Förstell, pressekreterare på Skånepolisen.

Vid sextiden började räddningstjänsten avveckla insatsen. Men avspärrningarna kommer stå kvar och eftersläckningsarbetet väntas pågå hela natten.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.