Annons
Nyheter

Bra bevis mot misstänkt pyroman

Utredningen om 62-åringen som misstänks för mordbrand i Ystad går mot sitt slut. ”Vi räknar med att vara klara i slutet på nästa vecka”, säger polisens utredare Peter Sjöholm.
Nyheter • Publicerad 17 augusti 2012

Senast den 28 augusti ska åtal väckas mot den 62-årige tyske mannen som misstänks ha satt eld på Hamncaféet i Ystad den 29 juli.

– Vi har bara lite grann kvar, sedan börjar utredningen bli klar, säger Peter Sjöholm.

Annons

Bland annat väntar polisen fortfarande på svaren från en DNA-matchning.

– Vad vi vet i nuläget kan vi inte knyta mannen till någon annan brand än den på Hamncaféet i Ystad. Där ser bevisläget jättebra ut.

Samtidigt utesluter inte polisen att mannen kan ha koppling till någon av de andra bränderna i Ystad, Nybrostrand och Beddingestrand.

– Den misstänkte har erkänt olaga intrång på ett inhägnat industriområde på Dragongatan där han tog sig genom ett stängsel.

I samband med händelsen blev 62-åringen biten av en polishund och fick uppsöka sjukhus. En händelse som han har anmält och som polisen internutreder.

– Efter det säger sig 62-åringen ha förlorat minnet. Vi har fört utredningen vidare på det vi har och det blir förmodligen ingen omhäktning, säger Peter Sjöholm.

Ann-Louise Olander
Ita Jablonska
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons