Annons
Nyheter

Bostadsbolagschefer fick lägenheter

Rutinerna för fördelningen av lägenheter till anställda och deras anhöriga ska ses över inom det kommunala bostadsbolaget MKB i Malmö.
Nyheter • Publicerad 14 november 2003

Sedan 2001 har tolv av bolagets lägenheter gått till chefer och lägenhetsförmedlare vid MKB eller deras anhöriga. Det har oftast handlat om lägenheter i attraktiva delar av Malmö, rapporterar Sveriges Radios Ekoredaktion. MKB:s vd Lars Birve säger att anställda inte ska gynnas, men att han inte kan utesluta att så har skett. Det finns ingen kommunal bostadsförmedling i Malmö, där det blir allt svårare att få tag i lägenhet. Det är inte ovanligt att tusen personer är intresserade av en tom MKB-lägenhet. Tjänstemännen inom företaget avgör själva vem av de sökande som ska få lägenheten. De ska bedöma vem som har störst behov av den och vem som passar bäst i den lediga lägenheten. Lars Birve har själv tidigare fått en lägenhet och det har även hans dotter. Han anser att det kan finnas anledning att ompröva rutinerna vid lägenhetsfördelning. - Man får nog se över om de ska ha någon sorts dubbel- eller trippelkontroll av hur man väljer, att man har en så neutral bedömning som möjligt av hur den sökande bedöms passa i en lägenhet, säger han till radion.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons