Annons
Nyheter

Borgström utreds på Kumla

Mordbrandsdömde Ulf Borgström sitter för närvarande på Kumla där det görs en utredning om på vilken anstalt han ska avtjäna sitt åttaåriga fängelsestraff för grov mordbrand.
Nyheter • Publicerad 25 juli 2011
Gryningspyromanen Ulf Borgström, här med advokaten Matts Johnson.
Gryningspyromanen Ulf Borgström, här med advokaten Matts Johnson.Foto: 

Alla män som döms till ett fängelsestraff som är längre än fyra år förs till Kumla riksmottagning.

– Där ska man göra en ingående risk- och behovsutredning, säger Helena Lundberg, placeringschef inom kriminalvården.

Annons

Utredningen tar mellan fyra och sex veckor. Ulf Borgströms straff i hovrätten vann laga kraft 18 juli. I månadsskiftet augusti-september fattar kriminalvården ett beslut om på vilken anstalt Ulf Borgström ska avtjäna sitt straff. Man ser bland annat på om den dömde är i behov av vård, om han har några egna önskemål och vilken säkerhetsnivå anstalten ska ha, enligt Helena Lundberg.

På Kumla hålls Ulf Borgström på en avdelning där han träffar andra dömda som också är under utredning, om det inte är så att kriminalvården av något skäl gör bedömningen att han inte ska komma i kontakt med andra interner.

Helena Lundberg kan inte kommentera enskilda interner utan uttalar sig bara allmänt om rutinerna.

Ulf Borgström dömdes till åtta års fängelse för att i början av december i fjor ha anlagt en brand i ett hyreshus på Sankt Knuts torg i Ystad.

Taner Caliskan
Ulf Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons