Annons
Nyheter

Borgström döms till åtta års fängelse

Tingsrättens tidigare dom står därmed fast.
Nyheter • Publicerad 20 juni 2011
Ulf Borgström
Ulf BorgströmFoto: 

Klockan 11 i dag meddelades domen i hovrätten i Malmö. Ulf Borgström döms till åtta års fängelse för grov mordbrand.

Hovrätten anser det bevisat att det var den 47-årige så kallade gryningspyromanen som var uppe på vinden, och att det bara är han som kunnat sätta fyr.

Annons

Hovrätten tar också hänsyn till att han hade strumpor utanpå skorna för att inte lämna några spår efter sig, samt att han på sina kläder hade spår av en matta som hittats vid brandplatsen på vinden.

Hovrätten delar också tingsrättens uppfattning rörande att de boende blivit så berörda av branden att de bör få skadestånd för kränkning.

Hovrättens ordförande Lars Sjöström säger att utredningen har varit omfattande men att det ändå inte har varit svårt att komma fram till domslutet.

- Det finns inget rimligt tvivel om att det är Borgström som gjort sig skyldig till grov mordbrand, sade han minuterna efter att domen offentliggjorts.

Åklagaren Magnus Johansson är nöjd med domen även om han krävt en skärpning av straffet.

- Åtta års fängelse är en rimlig påföljd, säger han.

Varken åklagaren eller rättens ordförande tror att Högsta domstolen skulle pröva domen vid ett överklagande.

- Generellt kan man säga att bevismål som det här sällan får prövningstillstånd i Högsta domstolen, säger Lars Sjöström.

Ann-Louise Olander
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons