Nyheter

Bong i Skåne möblerar om

Bong Ljungdahl med huvudkontor och tillverkning i Kristianstad genomför med omedelbar verkan ett antal förändringar i sin Europaorganisation. Syftet är, enligt koncernchef Lennart Phil, att skapa förutsättningar för förbättrad produktivitet och lönsamhet.
Nyheter • Publicerad 9 januari 2003

Den divisionsbaserade operativa strukturen avvecklas och ett antal geografiska resultatenheter rapporterar i stället direkt till koncernledningen. Den "Norra" divisionen delas upp i en skandinavisk del (Sverige, Norge, Danmark) och en Finland/Baltikum-del. Den hittillsvarande division "Special" avvecklas I samband med organisationsförändringarna utnämns nuvarande försäljnings- och marknadsdirektören, Anders Davidsson, till bolagets vice VD med fortsatt ansvar för försäljning och marknadsföring samt direkt ansvar för marknaderna i Holland och Frankrike. Anders Davidsson anställdes i Bong är ett av Europas ledande kuvertföretag. Koncernen omsätter ca 2,2 miljarder kronor, har ca 1 600 anställda och en årlig tillverkningskapacitet om cirka 15 miljarder kuvert vid anläggningar i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Estland, Polen, Tyskland, Belgien, Storbritannien och Irland. Bong är ett publikt bolag och aktien är noterad på Stockholmsbörsens O-lista. Text: Lennart Svenezon

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.