Annons
Nyheter

Bomblarm i Köpenhamn avblåst

Bomblarmet på Köpenhamns centralstation är avblåst och polisen har hävt avspärrningarna. Det var inte någon bomb i det misstänkta paketet, rapporterar Ritzau.
Nyheter • Publicerad 12 december 2012

Det misstänkta paketet hittades i ett tåg som skulle avgå mot Sverige. Polisen har fått uppgifter om ett par ombord på tåget som uppförde sig märkligt. De ska först ha klivit på tåget men precis innan tåget skulle köra ska de ha gått av igen.

Kvinnan ska enligt ett pressmeddelande från dansk polis ha frågat mannen om paketet var "korrekt placerat". Kvinnan uppträdde enligt uppgift till polisen spänt och svettades.

Annons

Enligt nyhetsbyrån Ritzau har polisen övervakningsbilder på paret.

Delar av tågtrafiken fick ledas om och köras direkt till Kastrups flygplats utan att passera centralstationen i Köpenhamn. Andra tåg vände i Roskilde utan att köra hela vägen till huvudstaden.

Även tågtrafiken mellan Köpenhamn och Malmö C låg nere, skriver Skånetrafiken på sin hemsida.

Pendelbussar kommer att sättas in mellan Malmös centralstation och Kastrups flygplats.

Det är andra dagen i rad Köpenhamn drabbas av bomblarm. I går spärrades ett område i anslutning till Rådhusplatsen av sedan en misstänkt väska hittats. Den visade sig senare vara tom, skriver den danska nyhetsbyrån Ritzau.

Trafikinformationschef Tony Bispeskov vid DSB kan inte säga när tågtrafiken kan återupptas.

Lina Campbell
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons