Annons
Nyheter

Blodregnet som uteblev

Det har pratats mycket om blodregn de senaste dagarna. Det handlar om sand eller damm från Saharaöknen och i Storbritannien föll det så mycket att det bildades smog och känsliga personer varnades för att gå ut.
Nyheter • Publicerad 6 april 2014
Blodregn och smog över England.
Blodregn och smog över England.Foto: 

Nederbördsområdet ska ha nått Skåne under lördagskvällen och natten till söndag. Men om det verkligen föll någon Saharasand över Skåne är oklart.

- Jag vet inte vad man ska tro, det föll en del över Tyskland och Storbritannien, jag har inga instrument som kan se så små mängder som eventuellt är kvar. Det som eventuellt har fallit har i så fall gjort det natten till söndag. Om det inte är någon som noterat några mängder på marken tror jag inte att det blir så mycket mer, säger Emil Björck på SMHI.

Annons

Är det vanligt att det kommer in sand från Sahara?

- Det händer lite då och då att det lyckas ta sig så pass högt att det kan finnas kvar och sen regna ner över Skandinavien.

Maria Sällberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons