Nyheter

Bilist körde mot trafiken på E 65 före skenande häst

Nyheter • Publicerad 5 mars 2007

I full galopp mot trafiken rusade travhästen på E 65:an. Före hästen kom en privatbil i hög fart med blinkade ljus på fel körbana. Bilen som körde mot trafiken på fel sida mitträcket tvingade mötande bilister ut i vägrenen för att undvika en frontalkollision.

Förmodligen körde bilen mot trafiken för att varna andra för den skenande hästen.

- Man har ingen rätt att köra mot trafiken. Det är bara utryckningsfordon som får göra det. Vi vet inte vem som körde, säger befälet vid polisen länskommunikationscentralen Anders Telsing.

- Det är stor risk att bilisten blivit rapporterad om vi varit där, säger Anders Telsing.

Den dramatiska händelsen strax efter klockan nio på måndagsmorgonen på E65 ledde inte till några personskador. Hästen krockade med ägarens bil e

n, Mazda. Hur det gick för hästen vet inte polisen.

Mycket av händelsen är höljd i dunkel för polisen. Man fick flera påringningar under morgonen om en sulky på E65:an och den skenande hästen.

Händelsen är något av ett mysterium för polisen.

- Förmodligen krockade hästen med ägarens bil, säger Anders Telsing. Vår patrull som körde dit hittade inga spår alls efter sulkyn eller såg någon häst.

- Hästägaren har inte hört av sig till polisen. Man har en skyldighet att höra av sig vid sådana här händelser.

Allehandas utsände var en av de bilister som tvingades ut i vägrenen för att undvika en kollision.

Direkt efter YA:s möte med bilisten bromsades bilen in snabbt och ställdes upp tvärs över vägen. Ytterligare en bil ställdes upp och folk hoppade ut ur bilarna och stod med uppsträckta händer och vinkade för att få hästen att stanna.

Travhästen forcerade dock avspärrningen i hög fart och fortsatte västerut mot Sturup.

Efter incidenten fortsatte YA: medarbetare österut. Vid Lemmeströtorp gick en kuskklädd person och drog en travsulky efter sig uppför en backe.

Gert Ljungqvist

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.