Annons
Nyheter

Bil stals från polishus och eldades upp

Nyheter • Publicerad 17 november 2005

En beslagtagen ny Volvo stals natten till onsdagen från ett inhägnat område runt polishuset i Kristianstad. Blixtkuppen var över på fem-tio sekunder.

Några timmar senare hittades bilen utbränd i Fjälkinge utanför staden. Volvon hade stulits i början av förra veckan från en depå för nya bilar utanför Jönköping.

Annons

– Vi vågade inte utesluta någonting när vi hittade bilen, säger Skånepolisens informationsdirektör Lars Förstell till Kristianstadsbladet.

Polisen tror nu att människor med kunskap om eller delaktighet i kuppen mot värdedepån i Jönköping stal bilen för att förstöra eventuella bevis.

– Men det har de i så fall inget för, säger Lars Förstell. Vi hade redan gjort en teknisk undersökning och hade inget intresse för bilen mer. Den stod och väntade på att bli avhämtad.

På frågan om hur man så lätt kan stjäla en bil från ett inhägnat område runt ett polishus svarar Lars Förstell:

– Ja, säg det. Men eftersom bilen inte var intressant längre skyddades den inte speciellt. Annars hade vi självfallet haft den förvarad på annat sätt. (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons