Annons
Nyheter

Bil exploderade vid daghem i Helsingborg

En bil exploderade vid lunchtid på tisdagen på Guldsmedsgatan i centrala Helsingborg. Fönsterrutorna krossades på husen intill. Inga människor tycks ha skadats. Bilen förstördes fullständigt.
Nyheter • Publicerad 14 november 2006

Det var en förfärlig smäll. Jag hoppade rakt upp i luften, berättar snart 90-åriga Maria Cedervall för TT.

Polisen har spärrat av platsen runt bilen för att kunna göra en teknisk undersökning. Helsingborgs Dagblads nätupplaga rapporterar att vittnen säger att bilen som exploderat är en Audi.

Annons

Vi vet vem som är registrerad ägare till bilen men vi har inte hunnit att kontrollera den personen ännu, sade Kenneth Andersson, inre befäl vid Helsingborgspolisen, till TT strax före kl 13.

Ett daghem ligger i närheten men inga barn där ska ha kommit till skada. Däremot har hus i närområdet fått fönsterrutor krossade. Maria Cedervalls tvårumslägenhet ligger i huset intill det sprängda fordonet. Hon satt vid sitt köksbord då bilen exploderade vid tolv-tiden:

Alla fönster i det rum som vetter mot gatan gick sönder, fyra fönsterrutor. Det är tur att köket är på andra sidan, mot gården, säger hon.

Enligt stabsbrandmästare Lennart Linderos jobbade ambulanspersonal med att knacka dörr i fastigheten. Personal från räddningstjänsten har besiktigat skadorna och tagit kontakt med Helsingborgshem.

Även elektriciteten slogs ut i huset.

Vittnen i närheten som kan ha sett något ska höras. Enligt Helsingborgs Dagblad har ett vittne tagits till polisen för förhör. (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons