Annons
Nyheter

Beställningsmord på ekobrottsling

En 60-årig affärsman har gripits och anhållits som misstänkt för anstiftan till mordet på en 53-årig Malmöbo i början av året.
Nyheter • Publicerad 7 oktober 2003

Enligt Kvällsposten är han en av Sveriges mest kända ekonomiska brottslingar. Han ska ha haft kriminella affärer ihop med den dödade 53-åringen. Innan 53-åringen dog hade han lämnat över dokument om affären till en släkting och bett att de skulle överlämnas till en advokat om något skulle hända honom. Mannen sköts till döds med åtta skott genom kökfönstret till sin villa i mitten av januari. Enligt polisen var han en känd ekobrottsling med många fiender. Sedan tidigare sitter flera personer häktade i utredningen. En av dem är en 27-årig man som greps i Ungern i april. Han misstänkts ha verkställt mordplanen. Enligt Kvällsposten misstänker polisen att en 31-årig man medverkade vid dödsskjutningen. Han är fortfarande på fri fot. Därutöver sitter två personer häktade. De är misstänkta för medhjälp till mordet.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons