Annons
Nyheter

Bemaningsföretag nyanställer 42

42 tjänster tillsätts i och med att Berg & Partner i Hässleholm expanderat och öppnat ett bemanningsföretag i Kristianstad.
Nyheter • Publicerad 14 april 2004

I tisdags startade Effekt Personal AB i Kristianstad. Med tolv anställda för att sköta administration, uthyrning och rekrytering, samt till att börja med 30 anställda för att rycka in på industrier och kontor som behöver tillfällig utökning, blir det 42 nya tjänster. Fast helt nya är de nu inte. Flera av de anställda har tidigare jobbat för Lernia. - Men en allmän uppfattning hos flera av oss var väl att intresset för det lokala kontoret minskade från företagets sida i takt med att koncernen växte, säger Lars Andersson, som tidigare var chef i Skåne på Lernia. Nu är han vd för Effekt Personal. - Ett bemanningsföretag är rätt så beroende av att vara lokal, att ha en lokal förankring och känna de lokala aktörerna, säger Christer Berg. Han är vd för Berg & Partner i Hässleholm, ett rekryterings- och bemanningsföretag som innan expansionen hade 30 anställda och omsatte omkring 50 miljoner kronor årligen. Nu har de valt att utöka och skapa bemanningsföretag i Kristianstad och i Lund. - Till sommaren planerar vi också att öppna på Österlen. Om det blir i Ystad, Tomelilla eller Simrishamn återstår att se. Berg & Partner har funnits sedan 2000 och har förutom de traditionella områdena med rekrytering, uthyrning och personalstöd även utbildning för såväl bolag som arbetsmarknadsutbildningar. Det finns även tre gymnasiefriskolor knutna till bolaget, i Hässleholm, Ystad och Malmö, där det bedrivs data- och medieundervisning. Företaget är delvis personalägt av ett tiotal medarbetare, med Christer Berg som huvudägare. Fast om de nya medarbetarna ska kunna bli delägare har ännu inte diskuterats. I Kristianstad ska Effekt hyra ut personal till industrier och kontorsföretag i Kristianstadstrakten. Hittills finns ett 30-tal medarbetare, men målsättningen är att man innan årsskiftet ska ha 150 medarbetare. - Vi tror på detta. Dels känns det som om lågkonjunkturen kommer att vända, och företagen behöver mer och mer hjälp med tillfälliga toppar. Dels ska vi även starta rekrytering, det hör ihop med personaluthyrning, säger Lars Andersson. Effekt har även gjort avtal med facken för att ha kollektivavtal till de anställda. - Även om de hyrs ut till en arbetsplats där det inte finns något kollektivavtal, gäller avtalet för den anställde eftersom de tecknat det med oss. Text: Clifford Johansen

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons