Annons
Nyheter

Bejaka din fåfänga!

Nyheter • Publicerad 2 december 2005
Foto: 

Ä

r du fåfäng? Jag hoppas det! Den som bryr sig om sitt yttre är oftast frisk, stark och pigg. Att du bryr dig om hur mycket magen putar ut är inte att vara ytlig. Tvärtom!

Annons

Var glad över din inbyggda varningsklocka som säger till när din kropp är nära fullständigt förfall. Ditt yttre speglar ditt inre. När exteriören raserar följer interiören med.

Acceptera inte din övervikt! Kroppen gråter då! Var egenkär och vårda såväl muskler som din själ.

Hälsans värsta fiende är kläder i töjbart tyg. Med expanderbara byxor i garderoben visar du din ståndpunkt: härmed accepterar du välvilligt en rejäl viktuppgång.

Släng alla tältskjortor som du envisas gå omkring med hemma omkring. Du är väl ingen häst som måste ha täcke på sig?

Kläder ska smickra din figur, inte gömma den. Jag har aldrig förstått tidningarnas tips på hur du bäst trollar bort den ena skavanken efter den andra. Gör något åt dem istället. Träna bort dem. Då ser du ju fager ut även utan plagg.

Spegla dig ofta

Så fort du springer på en spegel, kasta en blick i den. Regelbunden träning ger snabba resultat som syns. Njut av vad du åstadkommer från att lyfta hantel efter hantel.

Ta ansvar fördin motivation genom att ge den näring: visa upp din nya kropp för andra och frottera dig med den uppmuntran som haglar över dig. Ta före och efter-bilder. Sätt upp dem vid spegeln. De dagar då all dietmat är torr och trist och blotta tanken av motioncykling ger dig träsmak i ändan.

Då behöver du en påminnelse om varför du väljer de val du väljer: för att du blir stark inifrån och ut! Och blir en läckerbit på kuppen.

Visa upp dig.

Annons

När du lever hälssamt blir du snyggare. Självklart ska du därför visa upp dina nya förbättrade former. Naturligtvis kommer du att stöta på avundsjuka, speciellt från förslappade kamrater. Ta tillfället i akt och inspirera dem till att bli friskusar de med!

Vad brukar du ha på dig på träningspasset? T-shirt och löst sittande overallbyxor? Dags att du byter utstyrsel! Du ska kunna se dina muskler när du arbetar med dem. Med tiden ser du även kroppens förändringar i gymmets speglar. Det om något motiverar dig till att fortsätta kämpa.

Stå för dina val. Berätta för dina bekanta om din nya livsstil. När de vill bjuda dig på en kaka, säg nej tack och förklara varför. Låt ingen ge dig dåligt samvete för att du avstår vännens hemlagade paj eller nybakade bullar. Du förstår, det är ingen skymf att helt enkelt avstå eftermiddagsfika på jobbet. Notera gärna vem det är som blir putt runt bordet: jo, den som själv vill bli kvitt övervikten men inte pallar. Låt dem inte få dig nedstämd. Var stark och stå för dina val. Föregå med gott exempel. Det är inte ditt fel när kollegorna känner sig obekväma och slappa. De måste själva få ändan ur vagnen. Hörs nästa vecka,

Pauline

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons